Selecteer een pagina

Ben jij geconditioneerd om een saai leven te lijden?

Het tweede Employer Branding-seminar was weer een groot succes! Meer mensen zijn geïnspireerd geraakt en er staan meer zotte totemfoto’s online met #thribebuilders.

Om dat te vieren, delen we een stukje van het seminar met jullie. Als je er was, zul je het vast herkennen en kan je deze pagina opslaan als aandenken (of als stok achter de deur). Als je er niet was, dit is maar een fractie van wat je gemist hebt (en lees tot het einde) #FOMO.

Leven vol avontuur, en daarna?

Vanaf je geboorte tot aan je 20e ongeveer, zit je leven vol avontuur. Alles is nieuw en je experimenteert. Je groeit, je leert en je ontwikkelt jezelf elke dag opnieuw. Je beleeft de zotste dingen, en dat vaak met heel weinig geld.

Tussen de 20e en 65e verjaardag, werken de meeste mensen. Totdat ze aan hun laatste werkjaren beginnen. Je kent ze wel, de mensen die bijna op pensioen gaan en je vertellen dat ze terug gaan beginnen sporten of een andere hobby terug opnemen.

Het zwarte gat…

Jammer genoeg zijn er veel mensen die in een ‘zwart gat’ vallen als ze op pensioen gaan. Hun lichaam kan dat niet aan en ze vallen daardoor neer. 

 “Waarom?” vragen wij ons af. Wat gebeurt er tussen je 20e en je 65e waardoor we ineens stoppen met dingen te beleven? We gaan nog wel op etentjes met vrienden 1 keer in de maand en hebben misschien nog een vakantie van 14 dagen op een heel jaar, maar veel meer dan dat is er niet. Tijdens deze periode verdienen we het meeste geld in ons leven, maar het grootste deel gaat naar leningen en voeding en hygiëne. Hetgeen wat overblijft sparen we ‘voor later’.

Klinkt dat jou bekend in de oren? Dat kan zeker, want ontzettend veel mensen zijn geconditioneerd om hun leven ‘op pauze’ te zetten om te werken. Wist je dat het wereldwijd is bewezen dat je de grootste kans hebt op een hartaanval tussen 6u en 8u ’s morgens op maandag én dat dat rechtstreeks gelinkt is met ontevredenheid over de werkomgeving?

Werknemersbeleving

Wij vragen ons af: “Waarom is werken geen fun? Waarom vallen mensen liever dood, dan dat ze verantwoordelijkheid opnemen voor hun eigen geluk?”

Mensen zijn geconditioneerd om te werken zonder fun. Daar kan jij als zaakvoerder net het verschil maken! Word die topwerkgever waarvan de medewerkers lachend naar het werk gaan. Dat doe je met een sterke bedrijfscultuur en een goede Employer Brand.

Instant tip: vraag aan je medewerkers wat hun job leuker zou maken. Bij Branded.Careers hebben we bijvoorbeeld een kickertafel staan. Denk je dat je medewerkers dan minder productief zullen worden? Integendeel, de meest creatieve ideeën ontstaan tijdens onze kickersessies.

Het leven is een speeltuin. Blijf altijd leren en groeien.

Benieuwd naar wat dit betekent voor jouw KMO? Kom dan eens proeven tijdens een gratis avondseminar. Bekijk de eerstvolgende data en reserveer jouw plek.