Selecteer een pagina

De 10 miles lopen is het nieuwe bowlen!

Het lijkt alsof de 10 miles lopen het nieuwe walhalla is in employer branding. Elk bedrijf schrijft zich met een aantal collega’s in, post selfies op de sociale media kanalen en verheerlijkt zich aan het aantal likes dat binnenkomt. Zalig natuurlijk, maar is dit echt onderscheidend?

Sporten is gezond!

First things first: er is niets mis met sporten of bewegen. Integendeel, hoe meer je kan bewegen op het werk, hoe beter het is. Bewegen is gezond. Denk maar aan je gezondheid, je productiviteit en je humeur.

Ook meer bewegen met je collega’s is een positieve ontwikkeling. Zo leer je elkaar op een andere manier kennen, stimuleer je de onderlinge creativiteit en krijg je meer empathie voor elkaar (moest dat nodig zijn).

Is sporten de magic bullet?

Natuurlijk heeft samen sporten een positieve impact op de algemene employer branding van jouw bedrijf, maar het is niet de ultieme beleving (cfr. experience) noch kan het worden ingezet als magic bullet om talent aan te trekken en te behouden.

Er is meer dan een 10 miles nodig om echt te bouwen aan jouw employer brand, om te weten wat jouw uniek onderscheidend vermogen is en om unieke experiences aan jouw medewerkers aan te bieden die het verschil maken inzake employer branding.

Sporten is een voorbeeld van employee experience

Helaas knelt hier het schoentje. Bedrijven die hun team inschrijven voor de 10 miles denken vaak oprecht dat zij goed bezig zijn met hun employer branding. “Kijk maar naar alle likes die wij ontvangen op onze voor en na foto”.

Maar op welke manier onderscheid jij je hier van je concurrenten? En, misschien nog wel veel belangrijker, welke andere activiteiten organiseer je doorheen het jaar?

Het aanbieden van employee experiences zou het hele jaar door moeten gebeuren. Daarom staat er ook een s achter experience.

De 10 miles lopen is het nieuwe bowlen

In die zin is de 10 miles lopen het nieuwe equivalent van het jaarlijks bowlinguitje geworden. Herken jij jouw bedrijf op basis van onderstaande video?

https://www.youtube.com/watch?v=qDim2TuS104

De 100-den mensen die reeds naar één van onze gratis seminars zijn geweest (of fan zijn van Lucky TV) kennen deze video en weten dat employer branding draait om het toevoegen van voldoende experiences gedurende iemand zijn/haar hele carrière.

En laat ons eerlijk zijn: samen de 10 miles lopen of gaan bowlen mag op de lijst van employee experiences, maar laat het alsjeblieft niet de enige activiteit zijn.

Kom naar één van onze gratis seminars

Hoe je creatiever (lees: meer onderscheidend) uit de hoek kan komen, leer je tijdens onze gratis seminars. Zo ga je naar huis met voldoende tips en tricks om er zelf mee aan de slag te gaan. Kom je ook naar het seminar?