Selecteer een pagina

De seminarbeleving van Thribe Builders

Hoi,

Ik ben Xsara, de Festive Journey Creator van Branded.Careers. Zoals je misschien al weet, vond er vorige donderdag een gratis seminar plaats in ons kantoor. Het ging over hoe je als KMO talent aantrekt en behoudt.

Als je erbij was, zag je avond er ongeveer zo uit:

Het onthaal bij Branded.Careers

Je volgt de leuke oranje wegwijzers en komt binnen in het Hangar 26-gebouw. Je krijgt een naamkaartje, je jas wordt opgehangen in de vestiaire en je krijgt een glaasje cava of fruitsap. Dan kan het netwerken beginnen. Je neemt een van de overheerlijke broodjes en vertelt over je autorit tegen andere CEO’s en HR-managers. Of misschien ben je een durfal en vraag je meteen naar het professionele leven van je gesprekspartner.

Klaar voor die KMO-tips!

Een van de Branders kondigt aan dat het seminar gaat beginnen in de zaal ernaast. Je volgt makkelijk het pad van blauw-oranje lichten en Branders die je de weg wijzen. Je vindt een stoel en fluistert tegen de CEO naast je dat je er helemaal klaar voor bent.

Dan bestijgt Ann, een knappe limburgse dame, het podium. Ze vertelt dat ze elke dag met plezier 200km rijdt voor haar werk in Antwerpen bij Branded.Careers. Jij denkt meteen: “Ik wil ook zulke enthousiaste medewerkers!” Ann kondigt Johan Driessens aan, de Global Emerging Employer Brand Leader 2018.

Een ongelofelijke ijsbreker

Johan stelt iedereen meteen een vraag: “Hoe is ‘t?” Er klinkt wat gemurmel in de zaal. “Hoe je 1 ding doet, representeert mentaal hoe je alles doet,” legt Johan uit. “Dus als je je ideale werknemer tegenkomt, murmel dan niet dat alles goed gaat. Antwoord vol energie. De sfeer is meteen gezet: gezellig, vol humor en vooral ook zeer interactief. Johan laat jullie rechtstaan, zelf nadenken en zien hoe het beter kan.

Hij vraagt aan jullie om neer te schrijven hoeveel het je tegenwoordig kost om een goede medewerker aan te nemen. En blijft die dan ook? Je schrijft neer dat dat toch gemakkelijk 40-200% van je brutosalaris is. Dan volgen heel veel tips en filmpjes en je wordt er helemaal door gemotiveerd om je strategie aan te passen.

Zo voorkom je een bitterzoet einde

Johan geeft nog mee dat Employer Branding ook serieus negatieve gevolgen kan hebben als je je strategie verkeerd of in de foute volgorde toepast. Hoe doe je het goed? Dat zullen ze je allemaal leren in hun Thribe Buildersopleiding. Als je dan terugdenkt aan die eerste oefening over de kost om goede medewerkers aan te trekken, dan bedenk je dat deze investering je heel veel kan opleveren.

Hier wordt jouw creativiteit en durf uitgedaagd

Op de receptie doe jij je best om de 3 opdrachten te voltooien, zodat je kans maakt op die gratis quick scan ter waarde van €1500. Daarna heb je een leuke babbel met een Brander en je overweegt echt om deel te nemen aan Thribe Builders.

De avond was zeer geslaagd. Je hebt ontzettend veel geleerd en leuke connecties gemaakt met andere CEO’s en HR-managers. Maar thuis kan je niet slapen, want alle tips blijven door je hoofd spoken. Je besluit morgen te bellen voor meer informatie over Thribe Builders https://thribebuilders.com/ en valt dan in slaap met een tevreden glimlach om je lippen.

Als je erbij was, proficiat! We hopen dat je het leuk en leerrijk vond. Mail of bel ons gerust als je nog vragen hebt of meer info wilt.

Als je er niet bij was: baal je nu dat je dit awesome event gemist hebt? Treur niet, want we hebben nog enkele edities gepland. Schrijf je nu in. https://thribebuilders.com/gratis-seminar/

Met enthousiaste groetjes

Xsara & het Thribe Builders Team

PS Visualiseer deze beschrijving van de avond en bekijk onze Aftermovie:

https://vimeo.com/321212348

Benieuwd naar wat dit betekent voor jouw KMO? Kom dan eens proeven tijdens een gratis avondseminar. Bekijk de eerstvolgende data en reserveer jouw plek.