Selecteer een pagina

Fun op de werkvloer

Op 1 april, ook wel April Fool’s Day genoemd, bestaat de traditie om elkaar voor de gek te houden. Iets wat je perfect ook op de werkvloer kan doen. In dit artikel leggen we je uit waarom fun op de werkvloer belangrijk is en geven je voorbeelden van geslaagde en minder geslaagde 1 aprilgrappen.

Waarom is fun op de werkvloer belangrijk?

Laat ons beginnen met uit te leggen waarom fun belangrijk is.

Johan Driessens, CEO van Branded.Careers en initiatiefnemer van Thribe Builders, spreekt in zijn keynotes altijd over de 9 “fundamentals” van employer branding.

Je hoeft waarschijnlijk geen drie keer te raden wat het negende element is, want het zit al in de naam “fundamentals”. Inderdaad fun.

Fun op de werkvloer is belangrijk omdat iedereen fun kan appreciëren. Fun maakt het leuker om te gaan en ergens te blijven werken. Fun is gewoon essentieel.

Niemand werkt toch graag in een omgeving waar het saai is?

De eerste 8 “fundamentals” zijn gebaseerd op wereldwijd onderzoek, maar de negende is toegevoegd op basis van ervaring.

Hoe creëer je fun op de werkvloer?

Maar fun of saai definiëren is niet eenvoudig.
Iets wat ik leuk of grappig vind, vind jij misschien niet even grappig.

Dus hoe je creëer je fun op de werkvloer?
Of hoe zorg je dat jouw initiatieven worden gewaardeerd?

Alles begint met het leren kennen van jouw medewerkers.
Wat is de gemeenschappelijke deler? Op welke manier kan jij verbinden?

Op het moment dat je dit weet kan je brainstormen over leuke initiatieven, maar let op: dit moeten zaken zijn die bij jouw bedrijfscultuur passen.

Geloof ons: een jaarlijkse bowling is niet echt fun.

En hier knelt vaak het schoentje. Te veel initiatieven zijn losse ideeën die niet geijkt zijn op een strategische manier met de cultuur en bedrijfsdoelen.

Dus het is essentieel om hier eerst over na te denken (of er samen aan te werken tijdens Thribe Builders 😉 ).

Voorbeelden van 1 aprilgrappen

1 aprilgrappen zijn goede voorbeelden van fun op de werkvloer. Ga maar eens naar hoeveel plezier deze bedrijven hebben gehad om de grap te bedenken en nadien uit te voeren. Wat is jouw favoriete 1 aprilgrap?

Nieuwe kantooromgeving
Tuintje 2
Tuintje

Vorige week was het natuurlijk 1 april, de perfecte manier om te starten met fun op de werkvloer, maar wat ga je doen doorheen de rest van het jaar?

Benieuwd naar wat dit betekent voor jouw KMO? Kom dan eens proeven tijdens een gratis avondseminar. Bekijk de eerstvolgende data en reserveer jouw plek.