Selecteer een pagina

Geloof jij dat er een nijpend tekort is aan goede werknemers?

Volgens het artikel van Unizo wil 21% van de KMO’s extra medewerkers aannemen in het komende kwartaal. Daarvan vreest 80% problemen te krijgen bij het vinden van goede mensen. 57% omschrijft die problemen als ‘zeer nijpend’.

In het artikel wordt ook het pleidooi van de bestuurder van Unizo vermeld: de overheid die beter moet letten op de beschikbaarheid van werklozen, subsidies en duaal leren (dat is een combinatie van schoolgaan en werken).

Wij geloven dat mensen vinden nog nooit zo makkelijk was.

Er was nog nooit zoveel kennis als nu, en bijgevolg zijn er ook talentvollere mensen.

Ten tweede, heeft tegenwoordig bijna iedereen LinkedIn en zit er bij wijze van spreken een interimkantoor op elke hoek van de straat. Mensen vinden is dus niet het probleem. Het probleem zit bij jou, de zaakvoerders!

War for attitude

De aanwervingscriteria van de meeste KMO’s zijn de boosdoener. Wist je dat 70% van de huidige jobs tegen 2030 verdwijnt of compleet heruitgevonden wordt? Zorg dus dat je mensen aanneemt op basis van attitude en op de tweede plaats pas hard skills. Vaardigheden kan je aanleren, attitude niet of toch veel moeilijker. Neem medewerkers aan die met jou willen bouwen aan je KMO.

Oplossing: een awesome candidate experience!

Hoe weet je of iemand de juiste attitude heeft? Als die persoon klikt met jouw bedrijfscultuur. Wanneer je een goede candidate experience hebt die past bij je cultuur en Employer Branding-strategie, dan zie je dat heel snel. Zorg ervoor dat je candidate experience heel goed aansluit bij de echte employee experience (= dagelijkse werknemersbeleving). Anders zal dat talent zich bedrogen voelen en alsnog uit je bedrijf gaan.

Bonus: als je je candidate experience heel goed organiseert, zal er word-of-mouth gebeuren. Je werknemers zullen kandidaten (=referrals) doorsturen en misschien krijg je zelfs een sollicitant via een afgewezen kandidaat!

Neem dus zelf verantwoordelijkheid op voor je ‘aanwervingsprobleem’ en maak jouw KMO een feestje om voor te werken!

Benieuwd naar wat dit betekent voor jouw KMO? Kom dan eens proeven tijdens een gratis avondseminar. Bekijk de eerstvolgende data en reserveer jouw plek.