Selecteer een pagina

Het Parcours van een Thribebuilder

Op 4 april startte 5 ambitieuze professionals met het eerst Thribe Builders traject en wij kunnen met gepaste trots melden dat ze op 6 juni alle 5 met vlag en wimpel zijn geslaagd. Proficiat thribebuilders! In dit artikel krijg je meer informatie over hun afgelegde parcours.

Dag 1 – Kick off & het DNA van jouw KMO (EVP)

Tijdens de kick-off deelden we het belang van employer branding. Ook gingen we op zoek naar de verhalen van de verschillende KMO’s.

Zo gingen we met de deelnemers op een strategisch manier nadenken over wie zij zijn als werkgever en waarom mensen bij hen aan de slag zouden willen.

Deze input vertaalden we naar hun Employer Value Proposition zodat zij hun eigen unieke verhaal konden creëren. Een verhaal dat representatief is het bedrijf en wordt bewezen door prachtige voorbeelden.

Nu is het voor hen duidelijk welk verhaal zij naar hun medewerkers en nieuw talent kunnen vertellen. Het is duidelijk waar zij als werkgever voor staan en welke weg ze daarvoor moet afleggen. We eindigden de dag zoals we alle dagen deden met een experience die de theorie aan een emotie koppelde zodat het zeker zou blijven hangen! 😉 

Dag 2 – Employee Experience

Op dag 2 doken we in de dagdagelijkse beleving van de medewerkers. We gingen op zoek naar de factoren/rituelen die jouw werkomgeving bepalen.

Rituelen zijn namelijk een belangrijk onderdeel van de dag en kunnen mits een paar kleine aanpassingen worden geoptimaliseerd voor de medewerkers en worden afgestemd met de nieuw bepaalde Employer Value Proposition.

Na deze dag hadden de deelnemers een werkomgeving gecreëerd waarin mensen willen werken en niet MOETEN werken. Er is een goede afwisseling tussen focus, ontspanning en contact met de andere collega’s.

Oftewel, de deelnemers zijn zich bewust dat employee experience net zo belangrijk is als customer experience en dat hebben we hen laten ervaren, want net zoals alle andere dagen sloten we af met een onvergetelijke beleving.

Dag 3 – Candidate experience & onboarding

Tijdens de derde dag lag de focus op het aanwerven en onboarden van nieuw talent.  We gingen op zoek naar de formule waarmee de deelnemers nieuw talent succesvol kunnen verwelkomen.

Zo bekeken we hun een rekruterings- en onboardingproces om op basis van de uitgedachte employee experiences en de afgetoetste Employer Value Proposition aanpassingen te doen aan het proces.

Het doel van de deze dag was tweeledig. Enerzijds wilden we mismatches in de toekomst voorkomen en anderzijds wilden we er voor zorgen dat nieuwe medewerkers zich onmiddellijk thuis voelen.

Dag 4 – Communicatie & video-trends in HR

Dag 4 stond in het teken van communicatie en dat in de breedste zin van het woord.  Ze begonnen met leren maken van video’s via hun eigen smartphone. Hierbij kregen ze niet enkel tips, maar ook een heleboel kneepjes van het vak.

By the way, je kan je nog inschrijven voor de Rockstar videoworkshop als je ook zelf professionele video’s wil leren maken.

Vervolgens maakten de deelnemers hun eigen ‘werken-bij pagina’ via Djobby en tot slot dachten ze na over een persona en de journey die ze idealiter afleggen.

Kortom, we toonden verschillende manieren waarop ze hun verhaal aan de hun doelgroep konden vertellen op een authentieke manier zodat het juiste talent je nergens meer kunnen negeren.

Dag 5 – Graduation

Op de vijfde en laatste dag van Thribe Builders lieten we deelnemers aan het woord.

Aan de hand van een originele presentatie deelden ze hun geleerde lessen en deelden we voorlopig voor een laatste keer tips en tricks.

Het resultaat is dat er 5 ambitieuze professionals zijn gecertificeerd als thribebuilder en zij het label thribe mogen, kunnen en willen gebruiken in hun employer branding.

In andere woorden, de deelnemers hebben op een strategische en andere manier leren kijken naar alle HR-processen en deze vervolgens geoptimaliseerd en afgestemd binnen hun eigen KMO.

Je kan ons natuurlijk op ons woord geloven, maar je kan het hen ook zelf horen vertellen in deze video.

benieuwd wat dit voor jou kan betekenen? Kom dan naar één van onze gratis seminars