Selecteer een pagina

Is jouw KMO al een thribe?

Een tribe is nog geen gangbaar begrip in Vlaanderen. Toch zou elke KMO een poging moeten wagen om een thribe te worden. Maar laat ons beginnen bij het begin.

Wat is een tribe?

Een tribe wordt vertaald en gedefinieerd als een stam ; een samenlevingsvorm bestaande uit een groep meer en minder verwante mensen, die meestal minder technologisch gevorderd is.

Maar een stam is iets van vroeger. Tegenwoordig wordt het woord tribe gebruikt om een groep mensen met een gedeelde interesse, cultuur en manier van communiceren aan te duiden.

Een thribe (met een extra h).

Maar wij schrijven thribe (met een extra h). We leggen je uit waarom aan de hand van de variabelen, want een KMO is eigenlijk een groep mensen met een:

gedeelde interesse.

Idealiter heeft een KMO een duidelijke missie, visie, purpose of zelfs een Employer Value Proposition (EVP) want deze vier kunnen als gedeelde interesse worden beschouwd.

cultuur.

Een belangrijk, maar onderschat, onderdeel van een KMO is de cultuur. Een juiste cultuur draagt bij tot samenhorigheid en gaat gepaard met rituelen. De vraag is hier: wat is een juiste cultuur? Want dit is voor elke KMO anders.

manier van communiceren.

Elke KMO heeft zowel intern (bijvoorbeeld: dagelijkse communicatie) als extern (bijvoorbeeld: sociale media) een manier van communiceren.

KMO’s die inzetten op bovenstaande variabelen, maken het verschil tussen het wel of niet aantrekken en het behouden van toptalent. Een topwerkgever dus.

En is dat niet de taak van Human Resources? Afgekort HR. Los van de leuke woordspeling verklaart dat ineens waarom we thribe met een extra h schrijven. Daarnaast is het werken aan een cultuur een belangrijkheid aandachtspunt voor HR omdat een cultuur wordt gemaakt en gedragen door de medewerkers.  

Wij zijn zelf een thribe!

Maar wie zijn wij? En waarom zijn wij Thribe Builders?

ThribeBuilders.com is (zoals jullie hopelijk wel weten) een initiatief van Branded.Careers: het employer branding agency, de partner voor job happiness en bovenal een thribe.

Elke Brander (zo noemen we ons) wordt geselecteerd op basis van een ‘cultural fit’. ‘We hire for attitude, and train for skills’. Een attitude kan je niet aanleren, maar skills wel. Daarnaast hebben wij een zeer uitgesproken cultuur en een zelfde manier van communiceren. Dit zorgt ervoor dat je bij ons past of niet.

Bovenstaande beschrijft daarom perfect waarom wij zo geïnteresseerd zijn in het bouwen van een thribe. 

Wij zijn Thribe Builders.

Wij helpen bedrijven en KMO’s met het creëren van een even sterk en authentiek werkgeversimago met als doel het behouden en aantrekken van toptalent. Op een strategische manier bekijken wij al jouw HR-processen om zo een betere werkomgeving te bouwen.

Dit strategisch proces hebben wij vertaald naar een vijfdaagse opleiding/beleving die we … tromgeroffel … ThribeBuilders hebben genoemd.

Hierin delen we onze eigen voorbeelden (lead by example) aangevuld met ervaringen bij onze klanten zodat jij (CEO of HR Manager) van jouw organisatie een thribe kan maken.

Kortom wij zijn Thribe Builders!

Wil jij een thribe bouwen?

Je weet nu dat je enkel een topwerkgever kunt worden als je een thribe bouwt. Je weet ook waaraan je kunt werken, maar misschien zijn deze nog niet concreet genoeg, heb je behoefte aan concrete employer branding inzichten of wil je hier samen met ons aan de slag?

In dat geval is ThribeBuilders iets voor jou. ThribeBuilders is als het ware een doe-het-zelf-programma van 5 dagen waarbij wij je meer dan 100 Employer Branding inzichten geven om van jou een topwerkgever / thribe te maken.

Benieuwd naar wat dit betekent voor jouw KMO? Kom dan eens proeven tijdens een gratis avondseminar. Bekijk de eerstvolgende data en reserveer jouw plek.