Selecteer een pagina

Heb jij last van ongewenst personeelsverloop in jouw KMO?

Het aantrekken en behouden van talent is en blijft een grote uitdaging voor KMO’s. Feit is dat medewerkers altijd komen en gaan. Je kan nooit voor iedereen goed doen. Maar er is wel één grote deler die personeelsverloop tegen kan gaan en dat is jouw bedrijfscultuur.

Het ding met ongewenst personeelsverloop

Er hangt een zeer negatieve connotatie aan personeelsverloop. Ergens is dit logisch, want in de wandelgangen hoor je meestal: “het zijn altijd de goeie die vertrekken”.

Natuurlijk is het vervelend dat jouw goede medewerkers de KMO verlaten, maar in principe heeft dit weinig te maken met het begrip personeelsverloop.

Personeelsverloop wordt pas vervelend van zodra je het niet zag aankomen en laat dat net het ding zijn met ongewenst personeelsverloop.

Het feit dat je zoiets niet ziet aankomen zegt iets over de cultuur binnen jouw KMO.

Een reden waarom medewerkers vertrekken

En laat jouw bedrijfscultuur net een reden zijn waarom je medewerkers vertrekken.

Een job kan nog zo fantastisch zijn, als het niet klikt met de collega’s, zij de rituelen maar niks vinden en er geen goede focus-ontspanningbalans is, worden jouw medewerkers er (op lange termijn) niet gelukkig van.

Het lastige aan een bedrijfscultuur is dat je die moeilijk kan definiëren. Dat geldt zowel voor het begrip, er bestaan talloze definities, als voor de bedrijfscultuur van jouw KMO.

Tegelijkertijd heeft iedereen een beeld bij de bedrijfscultuur. De vraag is dan: wat is jouw bedrijfscultuur nu en hoe maak je deze futureproof?

De Millennials komen er aan!

De generatie van Millennials, ook wel Generatie Y genoemd, maakt vandaag ongeveer één derde van de arbeidsmarkt uit. In 2025 zal dit tweederde zijn.

Millennials eisen sowieso flexibele werkuren, een gevariëerde taakindeling en frequente beloningen. Dat is niet langer bespreekbaar, maar een absolute must. Alle slimme CEO’s zetten daar nu volop op in.

Hoe kun je Millennials behouden?

Geef een extra dimensie en context aan de job. Dat doe je met een belangrijk groepselement dat aan het verschuiven is van een ‘should’ naar een ‘must’.

“Find a job company you love, and you never have to work a day in your life.”

Als Confucius vandaag zou leven, zou hij zijn quote aanpassen.

Dus hoe ga jij met jouw bedrijfscultuur mee aan de slag?

Medewerkers kunnen je feedback geven over hun job en die kan je relatief makkelijk aanpassen. Een bedrijfscultuur is op z’n minst even belangrijk, maar heeft duurzame aandacht nodig om te verbeteren. So get to work!

Een aantal tips op een rij:

1. Verspreid je mission, vision en waarden overal en hou je er ook aan!

2. Draag zorg voor je rituelen zoals speciale begroetingen, verjaardagstradities,…

3. Vraag feedback aan je medewerkers, vooral over beslissingen die je hele KMO beïnvloeden.

Laat zien aan je werknemers dat je ze talentvol vindt en dat je hen als persoon een waardevolle aanvulling in jouw KMO vindt. Dat ze mogen zijn wie ze willen zijn.

Wil jij nog meer tips over hoe jij je bedrijfscultuur kan versterken?

Grijp dan snel een van de laatste tickets voor ons gratis seminar!

Benieuwd naar wat dit betekent voor jouw KMO? Kom dan eens proeven tijdens een gratis avondseminar. Bekijk de eerstvolgende data en reserveer jouw plek.