Selecteer een pagina

The Test Leaders testte Thribe Builders!

We vroegen aan The Test Leaders (TTL) om het 5-daagse programma van Thribe Builders te testen. Het resultaat lees je in dit artikel en zelfs wij zijn verheugd met het neergezette resultaat.

De kick-off

Het is februari 2019 en Nathalie Leys, de Human Experience Manager van The Test Leaders (TTL), stapt hier vol vertrouwen binnen. Het is de eerste dag van Thribe Builders en deze dag staat in het teken van de Employer Value Proposition. Nieuwsgierig naar wat er komen gaat.

Employee Experience

Nathalie gelooft dat haar mensen het belangrijkste onderscheidend vermogen zijn. Dat vertaalt zich in haar ongelofelijk drive om het goed te doen voor haar mensen en dat is precies waar het tijdens dag 2 over ging: employee experience. Maar hoe kan je leuke belevingen toevoegen aan de dagelijkse gebeurtenissen op het werk? Vol enthousiasme bedenkt ze samen met Johan allerlei belevingen, maar ze twijfelt of deze wel creatief genoeg zijn.

Candidate Experience & onboarding

Tijdens de derde dag blijkt dat het geen onzekerheid was, maar eerder het tegenovergestelde. Nathalie heeft een hele bundel bij. “Ik heb mijn huiswerk gemaakt!” roept ze enthousiaster dan eender welke student we ooit hebben gezien. Samen met Johan overloopt ze haar concepten voor de nieuwe belevingen van TTL. Johan is onder de indruk en denkt: “Deze persoon zei dat ze onzeker was over haar creativiteit? Als zij deze ideeën niet gebruikt, kunnen wij ze voor veel geld doorverkopen.” Gelukkig voor The Test Leaders bedenkt Nathalie ook fantastische manieren om al haar concepten om te zetten in de praktijk.

Video trends in HR & Communicatie

Ook tijdens de vierde dag ontbreekt het Nathalie niet aan enthousiasme. Tijdens het eerste deel van de dag leert ze hoe zelf een video maakt. Ze gaat aan de slag met het bedenken van een script, zet extra hulp in van de “Branders” en filmt alles alsof ze het al jaren doet. Het tweede deel van de dag werd er gebrainstormd over welke kanalen je wel/niet zou inzetten en op welke manier je deze kanalen het beste gebruikt. Het grootste aha-moment hier is dat je een blog kunt toevoegen aan je website en zo employer branding verhalen kunt delen.

Graduation Day

Tijd voor de vijfde dag: graduation day. Nathalie geeft een verpletterende presentatie en verbaast ze de jury met haar creatieve ideeën en implementaties. Stiekem pinken we een traantje van trots weg. We kunnen ons geen betere tester voorstellen! Ook Nathalie is emotioneel als ze na al haar harde werk haar certificaat krijgt. Proficiat, Nathalie, je bent officieel een ThribeBuilder!

Ik heb voor de eerste keer in jaren het gevoel: ik maak een verschil vandaag. Ik ga iets betekenen voor mijn mensen.

Nathalie Leys
HR COACH

De feedback van de jury

Alle dagen verlopen luchtig en toch heel productief. Nathalie gaat elke avond naar huis boordevol inspiratie om de werknemersbeleving binnen TTL te verbeteren. Wat wij het strafste vinden, is dat ze zich sterk vasthoudt aan alle ideeën en ze ook écht implementeert. Ze neemt alle informatie die wij haar geven op als een spons en zet ze meteen, niet later, nu om in de praktijk.

Wil jij ook een Thribe Builder worden?

https://vimeo.com/323198009

Wil jij de medewerkersbeleving, je employer branding én je KMO verbeteren? Bekijk dan zeker onze Thribe Builders opleiding.

Bij Thribe Builders krijg je theorie, brainstormsessies én een concrete strategie en actieplan voor jouw employer branding. We geven voorbeelden uit alle budgetklassen, want we weten dat zaakvoerders van KMO’s zoals jij zelfs met kleine, soms gratis attenties al heel veel impact kunnen maken op hun medewerkers.

WAARSCHUWING: Durf jij positief te veranderen? Voor deze opleiding zoeken we enkel CEO’s die écht voor de employer branding van hun KMO willen gaan.

Ga jij de uitdaging aan? Schrijf je nu in via ThribeBuilders.com.

Wil je ons eerst eens ontmoeten? Kom dan naar een gratis seminar waarin we je al veel tips verklappen. Schrijf je in via ThribeBuilders.com/gratis-seminar.