Selecteer een pagina

5 redenen waarom elke HR-professional een Thribebuilder zou moeten zijn

Iedereen spreekt over de war for talent, maar Thribebuilders weten wel beter. In dit artikel krijg je 5 redenen waarom elke HR-professional een Thribebuilder zou moeten zijn.

Waar zijn die handen?

Hand omhoog als je momenteel een openstaande vacature hebt. Twee handen omhoog als deze vacature al langer dan 3 maanden openstaat.

Net als in een Westernfilm sta je met je twee handen omhoog en je rug tegen de muur omdat je niet goed weet hoe je de juiste instroom kan verzekeren voor jouw KMO.

Je deelt de vacature regelmatig op LinkedIn, Facebook en zelfs op Instagram. Je hebt zelfs een referralprogramma. Maar niemand maakt er gebruik van.

Af en toe solliciteert er iemand, maar als je eerlijk bent, dan zijn het ook niet de beste kandidaten. Laat staan dat ze 100% bewust voor jouw KMO kiezen.

Je haalt excuses zoals de “war for talent” aan, maar diep van binnen weet je dat mensen niet bij jouw bedrijf willen solliciteren omwille van (x).

Deze (x) kan van alles zijn en hangt af van bedrijf tot bedrijf. Maar feit is dat je het enerzijds moeilijk vindt om de juiste instroom te genereren en anderzijds om hen te behouden.

Diegenen die het ellenlange sollicitatieproces wel doorstaan blijven maximaal 6 maanden en dan begint de hele zoektocht opnieuw. Doodmoe word je ervan.

Je beseft dat er iets moet gebeuren. Je weet alleen nog niet wat. Tot nu.

De magische woorden zijn employer branding

Helaas bestaat er geen “magic bullet” die al jouw problemen oplost en tientallen kandidaten laat solliciteren, maar employer branding zijn wel de magische woorden.

Bedrijven die employer branding strategisch nadenken over hun troeven, daar consequent naar handelen en daar over communiceren plukken daar de vruchten van. Juist omdat de ROI van employer branding gigantisch hoog is.

Maar om hier in te slagen is er een professionele omkadering nodig en hier komt de strafste employer branding opleiding in België Thribebuilders bij kijken.

Thribebuilders is een 5-daagse opleiding/belevinig waar de employer branding experten van Branded.Careers HR-professionals (zoals jij!) next level laten gaan in hun HR-strategie.

HR neem jouw verantwoordelijkheid op

​Maar ben jij, als HR-professional, momenteel wel strategisch onderdeel van het bedrijf? Mag je mee vergaderen? Of ben je een punt op de agenda?

Tegenwoordig zijn HR-professionals druk bezig met allerlei dingen, maar vaak te weinig met die dingen waar ze écht het verschil kunnen maken. Namelijk het enige onderscheidende vermogen van een bedrijf zijnde de mensen.

Is het niet de verantwoordelijkheid van HR om iedereen met plezier naar het werk te laten kom, zodat hij/zij kan doen wat hij/zij graag doet en uiteindelijk niets te kort komt op het werk.

Maar op één of andere manier is het eenvoudiger om je te verschuilen achter de berg werk die op je bureau ligt, dan je verantwoordelijkheid op te nemen.

Behalve voor Thribe Builders. Een Thribe Builders maakt samen met de medewerkers van zijn/haar bedrijf een thribe op basis van gedeelde interesses, een gealigneerde cultuur en manier van communiceren waarbij men voor elkaar door het vuur durven te gaan. In andere woorden: iedereen wil werken bij dat bedrijf.

5 redenen waarom je een Thribebuilder wil zijn

    1.  Een thribe krijgt continu instroom van het juiste talent.
    2.  Een thribe verhoogt de productiviteit & omzet van de KMO.
    3.  HR moet strategisch onderdeel zijn van de groei.
    4.  De ROI van employer branding is hoog.
    5.  De functie van HR moet opnieuw worden uitgevonden.

We zouden Branded.Careers niet zijn als we er geen extra reden aan zouden toevoegen: het maakt je job veel leuker.

Uiteindelijk willen we allemaal met glimlach naar het werk gaan, toch? Daarom voorzien we tijdens de 5-daagse opleiding evenveel “experiences”.

benieuwd wat dit voor jou kan betekenen? Kom dan naar één van onze gratis seminars