Selecteer een pagina

Wat als je GEEN nieuwe medewerkers zoekt?

Iedereen heeft het altijd over het aantrekken en behouden van medewerkers. Wij ook in onze gratis seminars. Maar wat als je GEEN nieuwe medewerkers zoekt? Zijn onze seminars dan nog steeds interessant? En wat met employer branding?

Het korte antwoord op beide vragen is: JA.

En ik leg je graag uit waarom.

Wat is employer branding?

Employer branding definiëren wij als bij Branded.Careers als volgt:

“Het is de vertaling van wat je bedrijf tot een aantrekkelijke werkplek maakt en heeft een impact op de externe aanwerving van talent en op het engagement van je huidige medewerkers.”

Het doel van employer branding is dus om een aantrekkelijke werkgever te worden en te blijven op de markt. Het zorgt voor een versnelling om topkandidaten aan te trekken en te behouden in je KMO.

Oftewel, employer branding is belangrijk als je een aantrekkelijke werkgever wil zijn.

Alles is employer branding

Uiteraard wil jij ook een aantrekkelijke werkgever zijn. Maar wat als je geen nieuwe medewerkers zoekt? Is employer branding dan nog steeds belangrijk?

Employer branding bestaat uit alle vormen van communicatie over je employer brand naar je huidige medewerkers. Ik herhaal alle vormen van communicatie. Je kan in andere woorden niet niet aan employer branding doen. En dat maakt dat alles employer branding is.

Van de manier waarop jij jouw KMO vertegenwoordigt op een netwerkevent tot hoe jij je buurman goedendag zegt als je laat thuiskomt van het werk. Alles is employer branding. Alles wat je zegt en doet is employer branding.

Aantrekken en behouden van medewerkers

De perceptie dat employer branding enkel relevant is voor bedrijven die nieuwe medewerkers zoeken is enigszins logisch als je naar de voordelen kijkt. KMO’s die employer branding strategisch inzetten trekken enerzijds sneller en eenvoudiger toptalent aan die 100% bewust voor jou als werkgever kiezen.

Maar jij bent niet op zoek naar nieuwe medewerkers. Toch is employer branding ook voor jouw bedrijf belangrijk. Je wil toch niet dat jouw toptalent de KMO verlaat?

Zoals in de definitie vermeldt heeft employer branding ook impact op het engagement van je huidige medewerkers.

Elk initiatief dat je doet voor je mensen draagt bij aan het behoud, omdat je er zo een topteam van maakt en iedereen wil toch graag bij een werkgever werken dat gelooft in jouw talent?

Zelfs als je geen nieuwe medewerkers zoekt is employer branding dus belangrijk. Daarom nodigen we jou ook graag uit voor ons volgende gratis seminar.