Selecteer een pagina

Onze boodschap tijdens de World Employer Branding Day in Lissabon

Vorige week waren we (de Branders!) in Lissabon voor de World Employer Branding Days. Dit was niet enkel een toffe uitstap met het team, maar vooral een uitgelezen mogelijkheid om op een internationaal podium impact te creëren. In dit artikel lees je hoe we dat exact hebben gedaan. Maar first things first. Wat is de World Employer Branding Day?

Voordat we dit vertellen willen we eerst een grote shout-out doen naar Brett Minchington, de man die de World Employer Branding Day mogelijk maakte en tevens het brein en gezicht achter globale employer branding community.

Wat is de World Employer Branding Day?

De World Employer Branding Day is wereld’s grootste bijeenkomst van employer branding expertens en marktleiders over de hele wereld op één plek.

Uiteindelijk waren er meer dan 750 employer branding experten en -leiders uit meer dan 45 verschillende landen waarbij o.a. Branded.Careers België vertegenwoordigde.

Maar het zijn niet enkel de aantallen die indrukwekkend zijn. Ook de aanwezige bedrijven en afgevaardigde sprekers mogen er zijn: Google, Disney, Facebook, Accenture, Microsoft, Volkswagen, BP, LinkedIn, enzovoorts.

Natuurlijk zijn dit leuke feiten, maar uiteindelijk draait het om de inhoud.

Hoe ziet zo’n World Employer Branding Day er uit?

Daarom bestond het event uit twee dagen.

De eerste dag stond in het teken van workshops. Elke workshop werd gegeven door een internationale employer branding expert. Zo kon je onder begeleiding in kleinere groepen werken, leren en discussiëren over één van de onderwerpen.

Deze onderwerpen varieerden van trends, groei (cfr. growth) en de grootste uitdagingen op het gebied van employer branding.

Wij (lees: Marjan Verschueren en Julien Philippe) gaven de laatste workshop van de dag, voor zo’n 100 geinteresseerden, over hoe je zelf video’s kunt maken met je smartphone. Deze werd met veel succes onthaald en we hebben de eerste resultaten reeds mogen zien. Knap!

Tip: De Rockstar videoworkshop geven we binnenkort ook op ons kantoor in Antwerpen maar dan voor een veel kleinere groep zodat er veel meer ruimte is voor diepgang. Er zijn nog plaatsen dus schrijf je snel in voor de videoworkshop.

De tweede dag stond in het teken van +30 keynotes gebracht door verschillende sprekers. De één was al meer interessant dan de andere, maar over de inhoud willen we voorlopig nog niet te veel vertellen. Wel willen we nog melden, dat Marnick Vandenbroek de “Master of Ceremony” was en dat hij dit bijzonder goed heeft gedaan.

De dag werd afgesloten met een cocktailparty op het centrale plein van Lissabon en gesponsord door Indeed. Waarvoor dank!

Onze boodschap tijdens de World Employer Branding Day

Nu je een idee hebt hoe de meest recente World Employer Branding Dayser uit ziet is het eindelijk tijd om onze boodschap tijdens het event te vertellen.

Op voorhand wilden we zoveel mogelijk impact genereren. Zo wilde we er zeker van zijn dat iedereen wist wie Branded.Careers was en wilde we er idealiter ook business uithalen (of toch op zijn minst internationale naamsbekendheid vergroten).

Om hierin te slagen zijn we gaan brainstormen. Het resultaat was een simpele boodschap, gekoppeld aan een inhoudelijk verhaal met tal van voorbeelden en dat omringd met een creatief concept.

Dit klinkt waarschijnlijk nog zeer vaag dus we vertellen er graag iets meer over.

De simpele boodschap was: “There is no great employer branding without great employee experience”.

Het verhaal dat we hier rond hebben gebouwd is gebaseerd op de 5 drivers van employee experience die in feite ook gelden voor een topcultuur. Deze zijn:

1. Je kan 100% jezelf zijn.
2. Je kan worden wie je wil worden.
3. Vriendschap
4. Vertrouwen
5. Fun (plezier)

Bij elke driver hadden we voldoende voorbeelden voorzien, maar om zo’n boodschap over te brengen heb je ook iets nodig wat echt blijft hangen. En wij zouden Branded niet zijn als we daar iets creatiefs voor hadden bedacht.

In eerste plaats een coole video waarbij de nieuwste rekruteringstechnieken een echte superman 3D-printen die vervolgens het podium komt opvliegen.

En op het einde een tot leven gebrachtte employee experience kaart met een live-dance break waarbij superman, de enige echte Johan Driessens, en 4 blauwe mannetjes het publiek opzweepten om met hen mee te dansen.


Play

Previous
Next

Maar wat is de link met Thribe Builders?

Natuurlijk leuk om zo’n verslag te lezen en blauwe mannetjes te zien dansen, maar waarom publiceren we dit artikel op de website van Thribe Builders? Heel simpel.

Tijdens de World Employer Branding Day hebben we meerdere employer branding specialisten van grote bedrijven over de hele wereld horen spreken.

Al hun “lessons learned” kunnen wij nu inzetten om enerzijds onze klanten nog beter te helpen met hun employer branding uitdagingen en anderzijds kunnen we jullie, de deelnemers aan Thribe Builders ook een veel breder kader geven.

benieuwd wat dit voor jou kan betekenen?